Aliciakeys.nl is opgericht door Lisa de Jong en Emma van den Berg, twee vrouwen met een achtergrond in de muziekindustrie. Lisa werkt als perspromotor bij een Nederlandse artiesten agency en Emma werkt als freelance journalist voor verschillende muziek & media bedrijven. Lisa woont samen met haar vriend Carlos en een puppy genaamd Keys. Emma gaat momenteel door het leven als een vrijgezelle dame, die zich vooral op haar huidige carrière wilt focussen. Haar werk als freelancer geeft veel extra mogelijkheden voor haar in de muziekindustrie en de toekomst ziet er zeer rooskleurig uit. Dankzij de werkervaringen van beide dames zitten ze in de positie om sneller informatie te kunnen vergaren en dit te rapporteren.

De twee dames hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan de Muziekacademie Den Haag en hielden na het behalen van hun studies contact. Wat Lisa en Emma bij elkaar brengt is de grote passie die zij beiden hebben voor de muziek van Alicia Keys. Deze gemeenschappelijke passie werd het uitgangspunt van hun vriendschap en dat is het ook jaren gebleven. In 2013 zijn de dames samen de Set the World On Fire tour bij gaan wonen in de Ziggo Dome, wat voor beiden een fantastische ervaring was. Dit was echter ook het moment dat Lisa en Emma besloten hun kennis en interesse in Alicia Keys door te zetten in een officiële website.

Wat maakt Alicia Keys een unieke, maar veelzijdige zangeres? Niet alleen houdt zij zich bezig met haar eigen ontwikkeling, maar ook met die van onze wereld. De maatschappelijke betrokkenheid maakt Alicia een voorstander van positieve veranderingen en dat is erg moedig. Daarnaast durft zij statements neer te zetten met als doel invloed uit te kunnen oefenen op onze maatschappij. Het feit alleen al dat zij make-up heeft afgezworen, maakt Alicia Keys een icoon en een voorbeeld voor vele vrouwen over de hele wereld. Zulke invloedrijke mensen hebben wij nodig op onze wereld om huidige situaties te kunnen verschuiven en veranderen.

Door de jaren heen hebben zowel Emma als Lisa genoeg informatie weten te verzamelen over de bijzondere zangeres. Door goed internet te hebben afgezocht, hebben ze een realistische tijdlijn kunnen maken van Alicia Keys. Dit is nu globaal gepubliceerd op deze website, zodat iedereen in Nederland vanaf nu toegang heeft tot relevante informatie. Er bestaan verschillende fan groepen in Nederland die met elkaar afspreken tijdens concerten en speciale events. Lisa bezoekt ook regelmatig dit soort clubs, juist om wat meer informatie te kunnen verkrijgen voor deze website.
De grote vraag is natuurlijk of Lisa of Emma wel eens oog in oog hebben gestaan met Alicia Keys. Dit hebben ze tijdens hun bezoek aan de Ziggo Dome zeker kunnen doen. Vooraf deden de dames mee aan een prijsvraag van een bekend, Nederlands radiostation en wonnen maar liefst twee meet & greet tickets!

De website is volledig gebruiksvriendelijk opgezet, ook met zicht op onze jonge lezers en Alicia Keys fans. Daarnaast is de meest recente informatie op alle pagina’s terug te vinden en streven wij ernaar om dit zo regelmatig mogelijk bij te werken. Emma en Lisa zullen er alles aan doen om op de hoogte te blijven van de nieuwste headlines omtrent Alicia Keys. Zo volgen zij haar op de voet wanneer het gaat om nieuwe campagnes, haar inzet voor organisaties, het uitbrengen van nieuwe nummers en albums en nog veel meer. Wij wensen u veel leesplezier toe.