Alicia Keys is naast haar muziek, bekende albums en vele optredens ook meerdere keren verschenen in films, series en televisieprogramma’s. Naast het zingen wist Keys ook haar acteertalent in beeld te brengen door zij aan zij te gaan staan met Ben Affleck in de film Smokin Aces. Wegens het grote succes van deze film besloot Keys het acteren door te zetten en ging zij daarom akkoord met meerdere verschillende filmrollen. Naast haar acteerwerk heeft zij ook een aantal films zelf geproduceerd, of werkte ze hieraan mee als director.

Films geproduceerd door Alicia Keys
2011 – Five
2012 – Firelight
2013 – The Inevitable Defeat of Mister & Pete
2016 – Let Me In

Films met Alicia Keys
2004 – The Backyardigans
2006 – Smokin’ Aces
2006 – Glory Road
2007 – The Nanny Diaries
2008 – The Secret Life of Bees
2013 – 12-12-12
2013 – Muscle Shoals
2013 – Girl Rising
2015 – Jem and the Holograms
2016 – Let Me In

Ondanks de vele films waar Alicia Keys aan meegewerkt heeft, zijn er ook een aantal televisie shows en series waar ze een bijdrage aan levert. Zo is Keys te zien in de hitserie Empire, kennen we haar nog van The Cosby Show en verscheen zij zelfs in de populaire serie Charmed. In 2012 was Alicia Keys te zien in The X Factor Australia als gast mentor. Een paar jaar later nam Keys de rol aan als zangcoach in het populaire televisieprogramma The Voice. Deze zangwedstrijd is verspreid over verschillende landen en van 2016 tot 2018 heeft Keys haar bijdrage geleverd aan The Voice in Amerika. In 2016 verscheen zij ook als gast mentor bij The Voice of Germany. The X Factor Australia is ook een muzikale talentenjacht waar we Keys voorbij hebben zien komen.
Buiten alle films, televisieprogramma’s en series waar Keys aan mee heeft gewerkt, is zij ook een aantal keer verschenen in verschillende reclames en campagnes.

In 2005 konden we Keys voor het eerst zien in een reclame van Proactiv, een product voor het verbeteren van de huid en acne problemen. De Proactiv Solution reclame is het resultaat van een samenwerking tussen Keys en Proactiv. Doordat Alicia Keys zelf ook altijd last heeft gehad van acne, besloot zij deel te nemen aan een herkenbare probleemstelling wat Proactiv zou kunnen oplossen.
Twee jaar later verscheen Alicia Keys in een reclame van American Express. Keys koos voor haar deelname in the Are you a Cardmember? Campagne.

Naast deze twee bekende reclames hebben we door de jaren heen meerdere keren kunnen genieten van diverse campagnes en samenwerkingen. Zo was Alicia betrokken bij de reclames van Hewlett-Packard, Nike, Citi, Givenchy, Levi’s en de populaire sport brand Reebok. De samenwerking met Reebok bestond uit een design deal door middel van een Girl Inspired campagne. De reclame werd vervolgens een remix van Key’s single Girl on Fire en werd opgenomen in haar geboortestad New york.

Ook zijn er meerdere nummers van Alicia Keys als soundtrack gebruikt in reclames. Tiffany & Co, een luxueuze juwelier uit New York staat bekend om zijn samenwerking met verschillende artiesten. In 2017 koos het merk voor een samenwerking met Keys, wat in oktober dat jaar gereleased werd. De Believe in Love campagne toonde beelden van echte koppels met verschillende multiculturele achtergronden. Terwijl zij elkaars handen vasthielden werd een acapella versie van No One afgespeeld. Deze samenwerking stond voor liefde, wat volledig aansluit op de visie van Keys.